Autoteddy Huutokauppa

AutoTeddyn huutokauppa tarjoaa mahdollisuuden myydä auto nopeasti ja vaivattomasti uusien hankintojen tieltä. Myyjinä ja ostajina toimivat sekä autoliikkeet että yksityishenkilöt, mikä varmistaa autolle markkinoiden mukaisen parhaan hinnan. Kirjaudu sisään, lisää autosi huutokauppaan, aseta pohjahintasi, sekä Osta Heti -hinta, jolloin myynti-ilmoitus siirtyy myös Nettiauto.com sekä Tori.fi myyntikanaviin. 

Ilmaisen Hinta-Arvion saat rekisteröitymällä järjestelmään ja lisäämällä auton omiin autoihisi.

kirjaudu ja saat ILMAIsEN HINTA-ARVIon AUTOSTA

 

Miten pääsen alkuun olit sitten myymässä tai ostamassa autoa?

Aloita rekisteröitymällä. Kun olet rekisteröitynyt, pääset tekemään tarjouksia autoista ja varmistat ettei haluamasi auto mene sivu suun.

Jos haluat myös myyjäoikeudet palveluun, ruksaa rekisteröinnin yhteydessä "Haluan toimia auton myyjänä". Lue tarkkaan myös myyjäsopimus.

Mikäli olet jo rekisteröitynyt palveluun ostajaksi ja haluat oikeudet myös myyntiin, voit käydä kohdassa "Omat tiedot" ruksaamassa "Haluan toimia auton myyjänä". Nyt kaikki on valmiina auton myyntiinlaittoa varten.

Miten laitan autoni myyntiin?

Kun Sinulla on myyntioikeudet, kaksi minuuttia ja autosi on myynnissä. Menee kohtaan "Omat autot" ja klikkaa siellä "Lisää auto" painiketta. Tämän jälkeen Sinulta kysytään autosi ajokilometrimäärä ja rekisteritunnus.

Kun olet klikannut kohdan "Hae auton tiedot" niin AutoTeddyn palvelu hakee automaattisesti Trafin tietokannasta löytyvät tekniset tiedot ja varustetiedot. Jos huomaat tiedoissa virheitä, voit toki korjata tietoja. Muista kuitenkin, että virheellisen tiedon antaminen on laitonta. Lisää varustelaatikkoon varusteet, jotka puuttuvat listalta (usein kotimaassa asennetut varusteet, kuten talvirenkaat). Varustelaatikkoon voit myös kertoa lisätietoa myytävästä autosta. Erityisen tärkeätä on mainita mahdolliset viat ja puutteet.

Auton myyntiä helpottaa merkittävästi jos teetät siihen etukäteen kuntotarkastuksen. Varaa aikasi K1 Kuntotarkastukseen valtakunnallisesta palvelunumerosta 0306 100 100.

Tarkastusraportin saat pdf-dokumenttina. Liitä tämä dokumentti myynti-ilmoitukseen auton kuvien yhteydessä.

Jos tarvitset apua auton myyntiin niin valitse Suoramyynti-osio järjestelmästä ja valitse sopivin palvelu teille niin Markkinointiapupalvelun tai täysin avaimet tassuun Myyntivälityspalvelun avulla. 

Tervetuloa Autoteddyjen pehmeään ja lämpimään palveluun.

Myytävän auton kuvat?

Tämän jälkeen on kuvien tallentaminen järjestelmään. Kuvat kannattaa ladata ennen auton myyntiinlaittoa omalle tietokoneelle, josta ne on helppo siirtää AutoTeddyn järjestelmään. Mene kohtaan "Kuvat" (varustelaatikon alapuolella) ja valitse tietokoneellesi ladatut kuvat autosta. Kuvien minimimäärä on kaksi kappaletta. Huomaa, että usean kuvan lataaminen samaan aikaan voi kestää jopa minuutteja, riippuen tietoyhteyksistäsi. Kuvia voi ladata järjestelmään myös yksi kerrallaan ja kuvien, kuten myös esittelytekstien lisäys, onnistuu myös myöhemmin.

Jos olet valinnut Autoteddy palveluista Markkinointiapupalvelun ja sen lisäksi ennakkoon maksettava kuvauspalvelun niin sovithan valokuvauskumppanimme kanssa tarkemmin valokuvien toimituksen muodosta, jotta saat varmasti parhaat ja myyvimmät kuvat myynnin aloittamista varten. Avaimet tassuun Myyntivälityspalvelun avulla ei sinun tarvitse huolehtia mistään. Palveleva ja asiantunteva Autoteddy -yrittäjävälittä hoitaa kaiken puolestasi.

 

 

Hintavarauksen asettaminen sekä Osta Heti -hinta?

Seuraavana on vuorossa Huutokauppaosion valitessasi hintavarauksen asettaminen. Mikäli haluat tietyn minimihinnan autostasi, aseta autolle hintavaraus. Autoteddyn järjestelmä ehdottaa lähes jokaiselle autolle tietokannasta löytyvän huutokauppahinnan, eli ennustamme tietokannan avulla autollesi toteutuvan minimihinnnan. Huomaa, että aina hinta ei kuitenkaan nouse tasolle, jota ehkä odotat. On myös paljon mahdollista, että asettamasi minimihinta ylittyy. Jos haluat että ilmoitus lähetetään Nettiauto.com:iin ja Tori:fi:hin niin merkitse autolle kiinteä Osta Heti -hinta. Tämä on joko sama hinta, kuin hintavarauksessa tai muu hinta millä myyt auton heti.

 

 

Auton myyntiaika?

Auto on myynnissä aina 7 vuorokautta. Mikäli auton myyntihinta ei nouse haluamallesi tasolle (hintavaraus), voit helposti kohdasta "Omat autot" käynnistää huutokaupan uudelleen.

 

 

Auton luovuttaminen ostajalle

Voit luovuttaa auton ostajalle, kun olemme kuitanneet Sinulle auton maksamisen. Auton luovutuksen yhteydessä kannattaa tarkastaa ostajan henkilöllisyys kuvallisesta henkilökortista tai ajokortista. Kun luovutat autoa voit samalla luovuttaa auton varmenteen, jonka saat haettua/tulostettua Trafin Oma asiointi-palvelusta. Samasta Trafin palvelusta voi tulostaa myös luovutuskirjan, joka kannattaa täyttää kahtena kappaleena, yksi myyjälle ja yksi ostajalle.

 

Miten saan rahani?

Autoteddy tilittää Sinulle auton myyntihinnan vähennettynä Autoteddyn myyntipalkkiolla seitsemän (7) vuorokauden kuluessa laskettuna ostajan maksuhetkestä. Autoteddyn perimä myyntipalkkio (alv 24%) on Huutokauppaosiossa 0-5000 € hintaisista autoista 99 € ja yli 5000 € hintaisista autoista 2% auton myyntihinnasta. Jos valitsit Markkinointiapupalvelun niin hinta on palvelusisällöstä riippuen 399€ tai 798€. Vapauttaessa itsesi kokonaan auton myynnistä ja valittuasi Autoteddyn -avaimet tassuun täydenpalvelun myyntivälityksen maksat toteutuneesta kaupasta 5.9% min 1500€ (sis. vaihtoautoturvan 1-vuosi / 20tkm).

Myyn autoa, josta on vielä loppuvelkaa pankille tai rahoitusyhtiölle?

Ei ongelmaa. Voit myydä autoa normaalisti. Auton myytyä otamme Sinulta valtakirjan ja maksamme loppuvelan pankille ja loput tilitämme Sinulle. 

Mahdollisten kaupan purun ja palautusten ehdot palvelussa

Autoteddy Huutokauppa -osion myytävillä ajoneuvoilla ”tuotteilla” ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Ostajalla ei ole myöskään kuluttajansuojalain mukaista peruuttamisoikeutta. Ostajan tulee tutustua huolella tuotteeseen (ml. fyysinen tarkastus) sekä kaikkiin tuotteesta annettuihin tietoihin ennen tarjouksen tekemistä ja pidättäytyä tarjouksen tekemisestä, mikäli ostajalla ei ole riittäviä tietoja tuotteesta (esim. kunnon tai kulumien, historian osalta). Autoteddyn suositus on, että Huutokauppa-osion myytävissä autoissa käytettäisiin kolmannen osapuolen kuntotarkastusta varmistamaan auton tekninen kunto. 

Autoteddy -myyntivälityspalvelujen osalta olemme mukana kaupan toteuttamisessa ja ohjaamme kaupan osapuolia toimimaan Suomen lakia ja hyvää kauppatapaa kunnioittavien ohjeistuksien ja säännösten mukaisesti. Varmistaen onnistuneet ja turvalliset kaupat niin ostajalle, kuin myyjälle.

Kokemuksia meistä