Autoteddy Huutokauppa

Autohuutokauppaa kansainvälisillä ja kotimaisilla markkinoilla


AutoTeddyn autohuutokauppa tarjoaa mahdollisuuden myydä autosi nopeasti ja vaivattomasti uusien hankintojen tieltä. Voit myös löytää verkostomme kautta unelmiesi auton entistä parempaan hintaan.

Kirjaudut vain sisään, lisäät autosi huutokauppaan sekä asetat alimman myyntihinnan, jonka jälkeen myynti-ilmoitus siirtyy automaattisesti AutoTeddyn lisäksi Nettiauto.com sekä Tori.fi -myyntikanaviin. Lisäksi saat ilmaisen hinta-arvion rekisteröitymällä järjestelmään ja lisäämällä auton omiin autoihisi.

kirjaudu ja saat ILMAIsEN HINTA-ARVIon AUTOSTA

 

Näin pääset alkuun – olitpa sitten myymässä tai ostamassa autoa

Rekisteröidy aluksi palvelumme käyttäjäksi. Jos haluat lisätä itsellesi myös myyjäoikeudet, muista ruksata rekisteröinnin yhteydessä "Haluan toimia auton myyjänä" -kohta. Tämän voit tehdä myös jälkikäteen, jos olet aiemmin rekisteröitynyt vain ostajaksi. Lue lisäksi tarkkaan myyjäsopimus.

Rekisteröinnin jälkeen automyyjät voivat kirjautua AutoTeddyn nettihuutokauppaan, jossa he pääsevät laatimaan mahdollisimman informatiivisen huutokauppailmoituksen sekä asettamaan toiveidensa mukaisen alimman myyntihinnan. Kun myynti-ilmoitus on valmis, se siirtyy näkyville AutoTeddyn lisäksi kotimaisiin Nettiauto.com sekä Tori.fi -myyntikanaviin.

Miten laitan autoni myyntiin?


Myyntioikeuksien saamisen jälkeen sinulla menee vain kaksi minuuttia autosi myyntiin laitossa – mene kohtaan "Omat autot" ja klikkaa siellä "Lisää auto" -painiketta. Tämän jälkeen kysymme autosi ajokilometrimäärän sekä rekisteritunnuksen.

Kun olet klikannut kohdan "Hae auton tiedot", niin AutoTeddyn palvelu hakee automaattisesti Trafin tietokannasta löytyvät tekniset- ja varustetiedot. Jos huomaat tiedoissa virheitä, muista korjata ne, sillä virheellisen tiedon antaminen on laitonta. Lisää varustelaatikkoon myös autosi varusteet, jotka puuttuvat listalta (usein puutteellisia ovat esimerkiksi kotimaassa asennetut varusteet, kuten talvirenkaat). Varustelaatikkoon voit myös lisätä muita lisätietoja myytävästä autosta. Erityisen tärkeää on mainita mahdolliset viat ja puutteet.

Auton myyntiä helpottaa merkittävästi, jos teetät siihen etukäteen kuntotarkastuksen. Varaa aikasi K1 Kuntotarkastukseen valtakunnallisesta palvelunumerosta 0306 100 100. Tarkastusraportin saat pdf-dokumenttina. Liitä se myynti-ilmoitukseen, auton kuvien yhteydessä.

Myytävän auton kuvat


Seuraavaksi voit tallentaa kuvat järjestelmään. Kuvat kannattaa ladata aluksi omalle tietokoneelle, josta ne on helppo siirtää AutoTeddyn järjestelmään. Mene kohtaan "Kuvat" (varustelaatikon alapuolella) ja lataa järjestelmään tietokoneelta haluamasi kuvat. Kuvien minimimäärä on kaksi kappaletta. Huomaa, että useamman kuvan lataaminen samaan aikaan voi kestää jopa minuutteja, riippuen yhteyksistäsi. Kuvia voi ladata järjestelmään myös yksi kerrallaan tai niitä ja esittelytekstejä voi lisätä vasta myöhemmin.

Jos olet valinnut Autoteddyn Markkinointiapu™ -palvelun tai ennakkoon maksettavan kuvauspalvelun, sovithan tarkemmin valokuvauskumppanimme kanssa valokuvien toimituksesta. Näin ollen kun saat varmasti edustavimmat kuvat myynnin aloittamista varten. Avaimet tassuun Myyntiapu™ -palvelun avulla ei sinun tarvitse huolehtia mistään. Palveleva ja asiantunteva Autoteddy -välittäjä kun hoitaa kaiken sinun puolestasi. 

Aseta Alin myyntihinta autolle?

Seuraavana on vuorossa Huutokauppaosion valitessasi on asettaa autolle Alin myyntihinta, jolla hinnalla myynti-ilmoitus siirtyy Nettiautoon ja Toriin automaattisesti. Autoteddyn järjestelmä ehdottaa lähes jokaiselle autolle tietokannasta löytyvän huutokauppahinnan, eli ennustamme tietokannan avulla autollesi toteutuvan Alimman myyntihinnan. Huomaa, että aina hinta ei kuitenkaan nouse tasolle, jota ehkä odotat. On myös paljon mahdollista, että asettamasi minimihinta ylittyy.

 

 

Auton myyntiaika

Auto on myynnissä autohuutokaupassa 5 vuorokautta. Mikäli auton myyntihinta ei nouse haluamallesi tasolle (Alin myyntihinta), voit helposti kohdasta "Omat autot" käynnistää huutokaupan uudelleen. 

 

Auton luovuttaminen ostajalle

Voit luovuttaa auton ostajalle, kun olemme kuitanneet sinulle auton maksamisen. Auton luovutuksen yhteydessä kannattaa vielä tarkistaa ostajan henkilöllisyys kuvallisesta henkilökortista tai ajokortista. Kun luovutat auton, voit samalla luovuttaa varmenteen, jonka saat haettua tai tulostettua Trafin Oma asiointi -palvelusta. Samasta Trafin palvelusta voi tulostaa myös luovutuskirjan, joka kannattaa täyttää kahtena kappaleena, joista yksi jää myyjälle ja toinen ostajalle. 

Miten saan rahani?

Autoteddy tilittää Sinulle auton myyntihinnan vähennettynä Autoteddyn myyntipalkkiolla seitsemän (7) vuorokauden kuluessa laskettuna ostajan maksuhetkestä. Autoteddyn perimä myyntipalkkio (alv 24%) on 99 €.

Myyn autoa, josta on vielä loppuvelkaa pankille tai rahoitusyhtiölle?

Ei ongelmaa. Voit myydä autoa normaalisti. Auton myytyä otamme Sinulta valtakirjan ja maksamme loppuvelan pankille sekä tilitämme loput Sinulle. 

Mahdollisten kaupan purun ja palautusten ehdot palvelussa

AutoTeddyn autohuutokaupassa myytävillä ajoneuvoilla eli ”tuotteilla” ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Ostajalla ei ole myöskään kuluttajansuojalain mukaista peruuttamisoikeutta. Näin ollen ostajan tulee tutustua huolella tuotteeseen (ml. fyysinen tarkastus) sekä kaikkiin annettuihin tietoihin ennen tarjouksen tekemistä ja pidättäydyttävä tarjouksen tekemisestä, mikäli ostajalle ei tarjota riittäviä tietoja (esim. kunnon tai kulumien, historian osalta). AutoTeddyn suositus on, että Huutokauppa-osion myytävissä autoissa käytettäisiin kolmannen osapuolen kuntotarkastusta varmistamaan auton tekninen kunto.

AutoTeddy -myyntivälityspalvelujen osalta olemme mukana kaupan toteuttamisessa ja ohjaamme kaupan osapuolia toimimaan Suomen lakia ja hyvää kauppatapaa kunnioittavien ohjeistuksien ja säännösten mukaisesti. Varmistaen onnistuneet ja turvalliset kaupat niin ostajalle, kuin myyjälle.

Kokemuksia meistä