Paljon ollaan autoalalla koettu ja nähty, mutta että jotain täysin uutta ja omaa olisin saanut aikaan..

Autoalan markkinasuhdanteissa oli taas kerran ollut notkahdus ja mistäs muusta sitten säästettiinkään, kuin työntekijöistä. Potkuista kaikki siis sai alkunsa ja ilman sitä ei AutoTeddyä varmasti olisi olemassa. Taas yksi aamu alkoi ilman tietoa huomisesta – työstä ja tuloksesta. Katselin siinä nukkuvaa poikaani ja hänen mukanaan aina kulkevaa Teddy-nallea. Mitään epäselvää ei ollut pojan ainutlaatuisuudessa, mutta mikä tuossa Teddy-nallekarhussa oikein sai mieleni käymään tuhatta ja sataa. Töistä ja stressistä ajatus hyppäsi Teddy-nalleen ja siihen, miten monessakin mielessä pehmeää ja hellää arvomaailmaa nalle edusti. Miten täysin vastakohtia olivat sen tuottamat mielikuvat siitä tunnetusta ja asiakaskokemuksia kylväneestä autoalasta.

Vietin 2017 kevään ja kesän aikana paljon aikaa kahden hyvän ystävän kanssa, ja loppuvuodesta sävelet olivat selvät. Olimme perustaneet oman vähän erilaisen autokaupan konseptin xTeddy Oy ja AutoTeddy brändin, jonka ympärillä meillä kaikilla oli vahvaa työkokemusta ja osaamista.
Kaikki tekeminen autoalalla ja autokaupassa kyseenalaistettiin ja käännettiin ylösalaisin. Pääasia oli tehdä kaikki toisin, lähtien alan parhaasta palvelusta ja matalasta kustannusrakenteesta.

Noista ydinajatuksista alkoi tapahtumien sarja, joka johti nykyisen yrityksen – xTeddy Oy:n syntymiseen. Selkeää oli, että pyörää ei keksittäisi uudestaan vaan peilattaisiin kiinteistövälitysalaa ja sen parhaimpia käytäntöjä. Selvää oli, että yrittäjyys myös liiketoiminnan skaalautumisessa olisi ainut mahdollisuus käytettävissä olevalla nollabudjetilla. Liiketoimintaa alusta lähtien oli tarkoitus kasvattaa pelkästään kassavirran avulla. Tehdä liiketoimintamalli, jossa kaikki tehtäisiin mahdollisimman kustannustehokkaasti. Perusteet olivat perustajajäsenten hankintatoimen asiantuntijuudessa ja jatkuvan kehittämisen keskiössä. Yritystoiminnan kivijalkana oli periksiantamattomuus, vahvana pysyminen ja erityisesti rehellisyys myös tilanteissa, joissa se ei olisi kaikkein helpointa. Nuo olivat mielestämme asioita, joita vaadittiin myös erinomaiselta autokaupalta.

Yrittäjyys konseptin keskiössä ei varmasti ole helpoin tie, mutta varmasti se palkitsevin. Siksi emme pidä mitään menestymistä itsestään selvyytenä, vaan teemme kaikkemme löytääksemme hengenheimolaiset, ne vahvimmat persoonat, osaajat AutoTeddy -tiimiin.
Yrittäjyyttä ei rakennetta päivässä, ei viikossa ja tuskin edes muutamassa kuukaudessakaan. Yrittäjyydessä tekemisen, myynnin, tulee kannatella yrittäjäänsä päivästä toiseen. Jos ei ole myyntiä ei ole yritystä.

Yksin emme ole mitään, mutta yhdessä AutoTeddy-yrittäjävälittäjien kanssa me luomme menestyvän liiketoiminnan.

Autot liikuttavat meitä pitkien välimatkojen Suomessa. Jatkossa asiakkaat eivät liiku autoliikkeiden luokse vaan autokaupan palvelu tulee asiakkaan luokse. Konseptissamme ei lasilinnoja tarvita, eikä turhasta makseta. Kaikki tehdään asiakkaan ehdoilla ja myös vastuu kannetaan kyseenalaistajien kiusaksi. Me uskomme itseemme ja erityisesti AutoTeddy-konseptiin. Jos sinä uskot itseesi et muuta tarvitse, vaan ole yhteydessä niin kerron enemmän AutoTeddy-yrittäjyydestä.

xTeddy Oy taloustiedot