Vaihtohyvitys vs. Teddy-vaihtovälitys

Kevät ja kesä ovat autokuumeen leviämisen kuuminta aikaa. Suomalainen autoileva kansa on tottunut astelemaan autoliikkeeseen ja vaihtamaan kulkupelinsä uuteen yksilöön. Näin ainakin pääsääntöisesti suurin osa kansasta tekee, mikä on ehdottomasti helpoin ja nopein tapa saada uusi auto alle, mutta onko tämä oikeasti järkevin vaihtoehto taloudellisesta näkökulmasta katsottuna?

Kun asiaa tarkastellaan taloudellisesta näkökulmasta, täytyy tunnistaa mikä on tärkein kriteeri, jolla ostopäätös lukitaan ja nimi vedetään paperiin?

Väittäisin, että suurin osa (arviolta 90%) tarttuu kynään nähdessään omaa sydäntä lämmittävän hyvityshinnan omasta kallisarvoisesta vuosia palvelleesta peltilehmästä, jolle on juotettu tuoretta öljyä säännöllisesti ja pintoja harjattu ja puunattu antaumuksella vuosikausia.

Hyvityshinta, kuinka saatu hyvityshinta voi olla yllättävänkin lähellä markkinahintoja (pyyntihintoja). Kuinka joku liiketoimintaa tekevä voisi maksaa (hyvittää) autostasi lähes markkinahinnan?

Selitys löytyy myytävän auton katteesta eli hyvityshinta on näennäinen hinta autosi todellisesta arvosta. Kysy ensi kerralla vaihtohyvityksen saatuasi, ostaisivatko he autosi suoraan samaan hintaan, jos jätät vaihdon tekemättä. Eivät valitettavasti osta.

Hinta autostasi, jonka autoliike on valmis maksamaan suoraan ilman vaihtoautokauppaa, on autosi nettohinta (suoraostohinta).

Kärjistetysti 20k€ markkinahintaisen autosi nettohinta on n. 15-16k€.

Mitä erikoisempi, hitaammin markkinoilla liikkuva automalli, sitä suurempi ero nettohinnan ja markkinahinnan välillä on.

Jos 20k€ markkinahintaisesta autostasi hyvitetään 18-19k€, niin sehän suoraan kertoo, että myytävässä autossa on katetta n. 3-4 k€.

Mitä jos ostaisit suoraan haluamasi auton ja saisit tuon katteen tai suurimman osan siitä alennuksena. Suoraan autoa ostavana neuvotteluasemasi on parempi kuin vaihtotilanteessa ja valinnanvaraa valittavissa autoissa riittää runsaasti, ihan ulkomaita myöten esim. AutoTeddyn AutoMaailmalta-palvelun puitteissa (www.autoteddy.fi/automaailmalta)

Entäs sinun vanha autosi, kuinka siitä saadaan nettohintaa parempi hinta?

Sehän onnistuu AutoTeddyjen välittämänä. Auto voidaan hinnoitella markkinaan nähden kilpailukykyisesti, jopa hieman alle markkinatason esim. 18970€, jolloin myyntiaika on nopeampi ja kysyntää muodostuu nopeammin. Jos hinta on kerralla oikea markkinahintoihin nähden, ei hinnan tinkimisestä tarvitse edes alkaa keskustella. Autosi myydään optimitilanteessa pyyntihinnalla, saat autosi myynnistä (18970€-1240€= 17730€) lähes tulkoon sen, mitä autostasi alun perin vaihtotilanteessa hyvitetään.

Säästät siis kaiken minkä saat hankittavasta autosta tingittyä, ja tosiaan vaihtoehtoja on rajattomasti. Tässä esimerkissä säästit useita tuhansia euroja!

Summa summarum, säästät sievoisen summan rahaa tekemällä erilliset kaupat sekä vaihtoon menevästä kuin hankittavasta autosta. Anna AutoTeddyn auttaa autosi myynnissä.

Seuraavan kerran kun olet vaihtamassa autoasi, kysy autollesi nettohinta (suoraostohinta) ja kysy sen jälkeen Teddyiltä arvio vaihtoautostasi veloituksetta ennen lopullista ostopäätöstä. Näin saat rehellisen kuvan mahdollisuuksistasi saada enemmän rahaa.

Säästä tuhansia euroja AutoTeddyn avustamana!

Välittävin terveisin,

Teddyt